IKEA

IKEA is een bedrijf dat is gestart in Zweden, en heeft nu vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf verkoopt meubelen en woonartikelen die  vaak door de koper zelf in elkaar gezet moeten worden.

De artikelen van IKEA behoren tot het lagere marktsegment. Nadat IKEA bekritiseerd werd door de maatschappij, stelde het bedrijf meer eisen aan haar leveranciers uit lagelonenlanden op sociaal gebied. Ze willen bijvoorbeeld geen producten meer in haar assortiment die mede tot stand komen door kinderarbeid. Er worden plannen gesteld met de leveranciers op het gebied van welzijn van de werknemers, en aangaande de belasting van het milieu. Dit word stapsgewijs verbeterd.

IKEA Haarlem

IKEA Haarlem

In Sliedrecht Op 30 november 1978 werd de eerste IKEA-woonwarenhuis van Nederland geopend.

In Amsterdam aan de Stadhouderskade werd in 1982 vlakbij de Albert Cuyp een zogenaamde cataloguswinkel geopend. Mensen konden er alleen kleine artikelen kopen. Bij het magazijn aan de Cruquiusweg moesten grotere artikelen worden afgehaald. Hierna kwam er een nieuwe vestiging in Duiven. In 1985 ging IKEA van Amsterdam verplaatsen naar het bedrijventerrein Bullewijk in Amsterdam Zuidoost. In 1992 openden de vestigingen in Delft en in Eindhoven. Na 1994 kwamen Heerlen (1994), Utrecht (1996) en Groningen (1997). En als laatste Zwolle (2015).

In februari 2005 werd IKEA Haarlem geopend. In Groningen was na Sliedrecht tot nu toe het kleinste filiaal gevestigd. In de zomer van 2005 kwam hier een nieuwe winkel. Dit was de op één na grootste IKEA van het land. Naast deze winkel bevindt zich onder de Groningse vestiging het landelijke klantenservicecentrum, Customer Support Center.

 

IKEA Haarlem openingstijden

IKEA Haarlem openingstijden:
Ma - za: 10 - 21 uur
Zo: 10 - 18 uur

Ophalen bestellingen:
Ma - za: 10 - 21 uur
Zo: 10 - 18 uur

 

IKEA Haarlem plaats

 

Vloeren Haarlem

Woodstock is specialist in vloeren voor bedrijven én particulieren. Wij leveren in Haarlem zowel eindvloeren (woonbeton, PVC, parket en laminaat) als dekvloeren (magnesiet, anhydriet en zandcement). U kunt bij ons meteen uw huis laten isoleren met schuimbeton. Ook heeft u de mogelijkheid om uw nieuwe vloer te combineren met vloerverwarming. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?  Bekijk onze vloeren

Categorieën: Interieur

delingen