Houtenvloer renovatie met schuimbeton

Houtenvloer renovatie: wij regelen het voor u.

Heeft u een houten vloer die er niet meer helemaal top uitziet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij schuren en bewerken uw houten vloer zodat hij er weer als nieuw uitziet. Op die manier is het niet nodig om een hele nieuwe vloer aan te schaffen. Is de balklaag onder uw houten vloer ook aan vervanging toe? Regelen we ook voor u!

Eerst demonteren we netjes uw houten vloer, en verwijderen we de verrotte balklaag onder uw vloer. Vervolgens vullen we de ruimte onder uw vloer op met schuimbeton. Dit zorgt ervoor dat uw woning een stuk beter beschermd is tegen vocht en schimmel. Wilt u vloerverwarming, dan installeren we die ook. Hierna brengen we een gietvloer aan van anhydriet, een gipsgebonden vloer die goed warmte geleidt. Ten slotte plaatsen we uw oude houten vloer op de anhydrietvloer en schuren en bewerken we die totdat hij er weer als nieuw uitziet.

Wilt u meer informatie over het renoveren van een houten vloer? Mail ons op woonopbeton@gmail.com, of bezoek onze showroom in Obdam. Het bezoekersadres is Butter 6/Meiland 17.

Vloer Renovatie Hout

Onze vloerspecialisten werken altijd op een vaste manier tijdens het renoveren van uw houten vloer. Dit maakt het voor u als klant wel zo duidelijk en betrouwbaar.

  1. We nemen samen met u de mogelijkheden voor het opknappen van uw vloer door;
  2. Vervolgens maken we een afspraak om bij u thuis de staat van uw houten vloer te beoordelen;
  3. Zodra we weten wat er moet gebeuren maken we een plan van aanpak;
  4. Is dat nodig vervangen we de balkcontructie onder uw houten vloer en brengen schuimbeton aan;
  5. Wilt u ook vloerverwarming, installeren we die, met daarop een gietvloer van anhydriet;
  6. Nu plaatsen we uw oude vloer terug;
  7. We schuren hem op, werken lelijke plekjes weg en vullen spijkergaatjes op.
  8. Uw vloer is weer als nieuw.
Houtenvloer renovatie

Voor de Houtenvloer renovatie

Houtenvloer renovatie

Houtenvloer renovatie

Vloer opvangen met schuimbeton

Ter versterking van een beschadigde balklaag biedt schuimbeton de juiste ondersteuning. Het voornaamste doel hiervan is het verlagen van alle horizontale belastingen op de ondergrond en muren. De zwaartekracht neemt af, waardoor de vloer veel minder draagkracht nodig heeft. Schuimbeton West verzorgt allerlei toepassingen van schuimbeton.

Ook de onderzijde van de vloer vullen we op met schuimbeton. Het is zowel flexibel en sterk, waardoor het ervoor zorgt dat de gehele constructie niet zo snel of zelfs helemaal geen scheuren meer vertoont.

Onderdeel van het Woodstock renovatieplan is het leveren en aanbrengen van duurzaam, lichtgewicht en isolerend schuimbeton onder de houten vloer. Omdat schuimbeton ook een goede isolatiewaarde heeft, isoleren we hiermee ook nog eens uw kruipruimte en uw nieuwe vloer. Zo heeft u minder last van toch en vocht in huis.

Wat is schuimbeton eigenlijk?

Schuimbeton is een mengsel van cement, water en schuimmiddel (en kan indien nodig ook fijn zand,vulstoffen of kunststofvezels bevatten).

Een schuimbetonvloer heeft een gesloten structuur, isoleert, heeft een goede weerstand tegen vorst en dooi, is duurzaam en licht van gewicht. Het is ook nog eens volledig recyclebaar. Het is dus zeer DUURZAAM isoleren met schuimbeton.

Oud materiaal

Bouwen met oud bouwmateriaal is duidelijk van alle tijden. Al gebeurt dat vandaag wel met heel veel respect voor het verleden.

In de middeleeuwen gebruikten de inwoners van Caïro de dekplaten van de piramides om er hun huizen mee te bouwen. En wanneer de grote renaissancepausen een nieuwe kerk of een paleis wilden bouwen, haalden ze het benodigde marmer gewoon van een Romeins monument.

Bij renovaties van vloeren is het vaak noodzaak om bestaande bouwmaterialen opnieuw te gebruiken. Hoe ouder het te renoveren gebouw, hoe vanzelfsprekender dat is. Maar ook in een nieuwbouw woning kan je oude vloeren en materialen goed hergebruiken.

Waarom dit materiaal?

Soms kiest men om historische redenen voor oud materiaal, soms omwille van de uitstraling ervan. Maar dat geldt net zo goed voor kunstmatig verouderde materialen. Soms is het historisch materiaal niet meer beschikbaar en is men, vooral bij renovaties, dus wel gedwongen om nieuwe materialen met een oud uitzicht te gebruiken.

“Wij hebben vaste adressen, waar we oude bouwmaterialen aankopen,” legt Bart Strooper uit. Zijn bedrijf Strooper helpt met renovatieprojecten. “Het hedendaagse scala aan bakstenen is veel groter dan vroeger, maar de formaten zijn gewijzigd. Daarom gebruiken we bij Woodstock vloeren voor 95% oud materiaal. In de negentiende eeuw werd er veel gebruikt en er is nog veel makkelijk terug te vinden. We renoveren momenteel een villa uit 1860 en de specifieke steen die toen voor de bouw gebruikt werd, is erg zeldzaam. En de hoeveelheid die we nodig hebben, is te klein om dezelfde steen nieuw te laten bakken. Dat is wel het geval voor bijvoorbeeld de restauratie van het Mil Hill, waar het wel de moeite waard is om alleen voor dat project opnieuw stenen te bakken. In kleinere renovatieprojecten kunnen we veelal  oude vloerdelen weer gebruiken die na afwerking onzichtbaar blijven.”

De prijzen van Houtenvloer renovatie

Nieuwe materialen zijn doorgaans goedkoper dan oude of kunstmatig verouderde vloeren. Wat het prijsverschil tussen die laatste twee betreft bestaat er geen vaste regel. Veel hangt af van hoe exclusief het te gebruiken materiaal is.

“Wie oude vloeren verkiest boven nieuwe, hecht veel belang aan de charme, de authenticiteit en de uitstraling,” stelt Bart Strooper (Schuimbeton en Bouwmaterialen) vast. “Bij kunstmatig verouderde materialen blijft het aspect ‘kunstmatig’ altijd zichtbaar. Nieuwe materialen werken doorgaans wel vlotter voor de architect (vaste formaten) en voor de metselaars (makkelijk in gebruik). Slechts af en toe geldt dat ook voor de bewoner. Momenteel zijn de oude, typisch Belgische keukengootstenen weer helemaal in. Vroeger stonden daar kommen en kannen in en was de bak zelf niet diep. Laat je een nieuwe gootsteen kappen, dan kan je best voor een dieper bekken kiezen.”

De trends

“De vraag naar oude vloerdelen volgt onze trend. Momenteel is de vraag eigenlijk groter dan het aanbod. Dat heeft veel te maken met de sterke opmars van de loft en de talrijke projecten. Op zeker ogenblik bereikte de bouw van fermettes en hacienda’s een piek, wat zich weerspiegelde in de vraag naar specifieke bouwmaterialen voor fermettes en hacienda’s. Op dit ogenblik is de pastoriewoning populair en is er een grote vraag naar rode baksteen. Moeilijk te vinden materialen zijn die uit de art nouveau en art deco. Want uit die periode wordt er weinig afgebroken en komt er dus niet veel materiaal op de markt,” aldus Bart Strooper.