De grote pioniers in de luchtvaart KLM, Fokker en NLR vierden hun 100-jarig bestaan in het Eye Filmmuseum. Waar precies een eeuw geleden de ELTA (Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam) werd gehouden. Het evenement blikte terug op de honderd jaar luchtvaart geschiedenis van KLM en keek vooruit naar een duurzame toekomst. Zijne Majesteit de Koning sloeg een bijzondere herdenkingsmunt en overhandigde een luchtvaartzegel aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Ook werd er gepraat over de Boeing 747.

honderd jaar luchtvaart

De Boeing 747

De laatste vlucht van de KLM Boeing 747 vond plaats op zondagavond 25 oktober 2020. Er is bijna een halve eeuw verstreken en een tijdperk is voorbij. Het majestueuze vliegtuig zette met zijn unieke bult voor de laatste keer zijn landingsgestel op Nederlandse bodem. Slechts enkele trouwe fans hebben het gezien.

 

Farewell KLM 747 'Queen of the Skies'

Er is geen markering op dit historische moment. Geen bloemen, geen toespraken. De the Koningin van de Lucht stopte. Geen vaarwel. Maar gelukkig hebben we nog foto's en verhalen. Deze zijn allemaal gebundeld in het boek "KLM Boeing 747-400 Farewell to the Queen of the Sky". Een reis van inspiratie.

 

Boeing 747
Categorieën: Acties