Een begrafenis is een afscheid waarbij iemand die overleden is begraven wordt. Ander woord voor begrafenis is een uitvaart of graflegging. Een aantal jaar geleden was de keuze in grafkisten, doodskisten niet zo ruim.Een zeemanskist was de grafkist,doodskist die het meest verkocht werd.Tegenwoordig is de keuze in grafkisten, doodskisten veel ruimer. Bij Woodstock zijn er elke maand weer nieuwe doodkisten in de voorraad.

Goedkope doodskist

Woodstock bied u een groot assortiment aan van verschillende doodskisten naar keuze. Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit en en service, zonder dat dit in de prijs gaat zitten. Daarom vindt u bij ons de beste kwaliteit uitvaartkisten voor een goedkope prijs.

Bent u op zoek naar een uitvaartkist voor begrafenis of crematie? Wij bieden u beide aan.
In ons assortiment bieden wij kisten aan van verschillende houtsoorten (eiken, populier en nog een aantal andere houtsoorten). Per kist hebben we ook verschillende maten, waardoor u altijd de beste doodskist voor uw dierbare heeft.

Als u advies wil hebben bij het maken van de keuze voor een kist of als u vragen heeft, kunt u met ons contact opnemen

Contact:
Bel: 06 27379838 (stuur een WhatsApp bericht bij geen gehoor)
e-mail: verkoop@woodstock-vloeren.nl

Doodskist op maat

Bij Woodstock is het eventueel ook mogelijk om een doodskist op maat te laten maken of aanpassen. Het is een onderwerp dat vaak pas ter sprake komt bij het overlijden van een dierbaar persoon. Een kist voor de begrafenis is een zeer persoonlijke keuze, daardoor zijn er bij ons heel veel mogelijkheden om voor een ieder een geschikte uitvaartkist in stijl te maken.

Doodskist

Zelf een doodskist maken

Het is ook interessant om een kist helemaal zelf te maken. In onze werkruimte kunt u eenvoudig zelf een kist maken. Het is uiteraard mogelijk dat u kiest voor een ander soort plaatmateriaal, let u er in dat geval wel op dat het stevig genoeg is om een lichaam te kunnen dragen. Misschien bent u ook wel geïnteresseerd in een grafsteen/gedenksteen. 

 

Wettelijke eisen

Er zijn een paar wettelijke bepalingen waar u zich aan moet houden. De wet zegt dat de kist niet gemaakt mag zijn van kunststoffen of metalen. Een uitzondering wordt gemaakt wordt voor de kleine delen zoals handvatten, schroeven en ornamenten. Het beslag kan bij een crematie makkelijk van de kist verwijderd worden en bij begraven staat het de ontbinding van het lichaam niet in de weg. De bodem moet voorzien zijn van een soort papier dat er voor zorgt dat er geen vocht uit de kist kan lekken. Na het overlijden kan er lichaamsvocht vrijkomen. Het mag voor zich spreken dat een crematiekist uit brandbaar materiaal moet bestaan.

Afbeeldingen

Doodskist
doodskist
doodskist
Categorieën: Acties