Gietvloer opknappen. Wij laten uw vloer er weer als nieuw uitzien.

Gietvloer opknappen

Wilt u uw gietvloer opknappen? Dat kan heel goed met een vloer renovatie. Na het behandelen van de vloer met de onze coating ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

Gietvloeren zijn net als alle andere vloersystemen onderhevig aan slijtage en beschadigingen. Ze zijn vooral gevoelig voor krasvorming. Is uw huidige gietvloer erg versleten of zijn er beschadigingen? Neem dan contact met ons op en wij kijken wat de mogelijkheden zijn om de gietvloer te renoveren.

De stappen voor de vloer renovatie

We volgen altijd een vast schema als we een gietvloer opknappen. Wij behandelen zowel PU-vloeren en epoxyvloeren.

 • We schuren eerst de vloer goed met een speciale stofzuiger;
 • Vervolgens maken we de vloer goed vetvrij, vooral langs de kanten;
 • Hierna brengen we een beschermlaag aan
 • Tenslotte brengen we eventueel nog een beschermede  laklaag aan.

Coating gietvloer opknappen

Beton polijsten is beter

Een andere manier om uw betonvloer op te knappen is uw vloer te polijsten. Iets duurder, maar uw vloer blijft langer goed dan als u hem alleen laat coaten. Beton polijsten is een techniek waarbij de betonnen vloer door een schuurmachine wordt verdicht en van een glans wordt voorzien.

Door middel van een diamant-polijstmachine verwijderen we tijdens het polijsten het bovenste laagje van het beton, dat voornamelijk uit cement bestaat (cementhuid). Onder de huid wordt het kwartszand bereikt dat veel harder is dan de cementhuid. Door te schuren met een steeds fijnere “segmenten” ontstaat er een egaal, glad, verdicht betonnen oppervlak met een glanzend karakter.

schuren vloer

Betere bescherming

Door beton te polijsten wordt de vloer harder waardoor loopsporen worden voorkomen. Het zorgt er ook voor dat het vloeroppervlak krasvrij is en eenvoudig te reinigen. Door ook nog een impregneermiddel te gebruiken, verdichten we het beton nog meer. Op die manier zorgen we ervoor dat vuil en vloeistoffen niet in de vloer kunnen dringen.

Gepolijste vloeren zijn gemakkelijk in gebruik en onderhoud en eenvoudig te reinigen met gebruik van weinig schoonmaakmiddel.

Houten vloer opknappen

Heeft u een houten vloer op een balklaag die er niet meer helemaal top uitziet? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij schuren en bewerken uw houten vloer zodat hij er weer als nieuw uitziet. Op die manier is het niet nodig om een hele nieuwe vloer aan te schaffen. Is de balklaag onder uw houten vloer ook aan vervanging toe? Regelen we ook voor u!

Eerst demonteren we netjes uw houten vloer, en verwijderen we de verrotte balklaag onder uw vloer. Vervolgens vullen we de ruimte onder uw vloer op met schuimbeton. Dit zorgt ervoor dat uw woning een stuk beter beschermd is tegen vocht en schimmel. Wilt u vloerverwarming, dan installeren we die ook. Hierna brengen we een gietvloer aan van anhydriet, een gipsgebonden vloer die goed warmte geleidt. Ten slotte plaatsen we uw oude houten vloer op de anhydrietvloer en schuren en bewerken we die totdat hij er weer als nieuw uitziet.

Wilt u meer informatie over het renoveren van een houten vloer? Mail ons op woonopbeton@gmail.com, of bezoek onze showroom in Obdam. Het bezoekersadres is Butter 6/Meiland 17.

Vloer Renovatie Hout

Onze vloerspecialisten werken altijd op een vaste manier tijdens het renoveren van uw houten vloer. Dit maakt het voor u als klant wel zo duidelijk en betrouwbaar.

 1. We nemen samen met u de mogelijkheden voor het opknappen van uw vloer door;
 2. Vervolgens maken we een afspraak om bij u thuis de staat van uw houten vloer te beoordelen;
 3. Zodra we weten wat er moet gebeuren maken we een plan van aanpak;
 4. Is dat nodig vervangen we de balkcontructie onder uw houten vloer en brengen schuimbeton aan;
 5. Wilt u ook vloerverwarming, installeren we die, met daarop een gietvloer van anhydriet;
 6. Nu plaatsen we uw oude vloer terug;
 7. We schuren hem op, werken lelijke plekjes weg en vullen spijkergaatjes op.
 8. Uw vloer is weer als nieuw.
Categorieën: Vloerafwerking

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares