Binnenhuisarchitect

Binnenhuisarchitect nodig? Woodstockvloeren kan helpen bij het inrichten van de woning!
Stel, je hebt een nieuw huis gekocht en je kunt binnenshuis wel wat hulp gebruiken. Je kunt je creativiteit gebruiken en je eigen inzichten hebben over wat je wel en niet leuk vindt, maar het is nog steeds moeilijk om alles samen te stellen. Wat is het beste formaat? Welke kleuren passen er goed bij? Nieuwe huizen en nieuwe interieurs kunnen veel tijd, energie en geld kosten. Dus waarom zou u geen professioneel advies krijgen over uw interieur?

Binnenhuisarchitect

interieurstylist en binnenhuisarchitect

U heeft besloten professionele hulp te zoeken. U wilt zich positioneren in de interieuradvies- en designmarkt. Wat is er beschikbaar? De meeste mensen beginnen hun zoektocht met de term "binnenhuisarchitect". Dan kom je meestal een architectenbureau tegen. Er zijn enkele architecten met een rijke ervaring in interieurdecoratie, kleur, meubels, etc. Maar in feite hebben architecten een andere opleiding genoten. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in bouwkundige tekeningen. Architecten geven antwoord op bouwvragen en tekenen constructies.

Wat doet een Interieurstylist?

Stylisten worden meestal niet betrokken bij renovaties of ruimtelijke aanpassingen, maar worden ingezet voor het decoreren van bestaande ruimten. Ze geven advies over stijl, kleur, meubels en accessoires. Ze ontwerpen geen maatwerk, maar gebruiken bestaande producten om een ​​harmonieuze interieurdecoratie te creëren. Binnenhuisarchitecten werken meestal niet met architecten en aannemers, aangezien het bouwkundige werk is voltooid wanneer ze worden ingeschakeld. Ze werken wel samen met interieurarchitecten, meubelmakers, stoffeerders en leveranciers.

Opleiding interieurstylist

binnenhuisarchitecten hebben geen speciale opleiding nodig om ontwerper te zijn, omdat ze zich vooral bezighouden met esthetiek.  Eerst volgen ze meestal een Mbo-opleiding en worden daarna interieurarchitect. Maar er zijn ook cursussen voor stylist of interieurontwerp. De training richt zich op de professionele kennis van kleuren, materialen en producten en het introduceren van aanbevelingen.

Erkenning interieurstylist

CRISP is de beroepsvereniging voor een binnenhuisarchitect. Deze hanteert twee keurmerken voor stylisten: erkend interieurstylist en erkend vastgoedstylist. binnenhuisarchitect adviseren over het interieur en de vastgoedstylist helpt bij de verkoop van woningen/bedrijfspanden.

Wat kost een interieurstylist?

Heeft u alleen kleuradvies nodig? Of wilt u het interieur helemaal opfrissen met nieuwe meubels? De prijzen van een interieurstylist lopen sterk uiteen, dus het is verstandig om voorkennis te vergaren en deze te gebruiken. De interieurstylist kosten gaan per uur of per ruimte en de binnenhuisarchitect kijkt ook naar de omvang van de opdracht.

Laagste prijs

Kies je alleen het kleuradvies voor één of meerdere kamers in huis, dan betaal je de laagste prijs. Uw binnenhuisarchitect geeft kleursuggesties voor verf, behang, gordijnen en eventuele accessoires. In dit geval bedragen de gemiddelde kosten van een binnenhuisarchitect per ruimte 50 euro.

Tussenweg

De meeste mensen kiezen voor het compacte advies voor een kamer in huis. Uw binnenhuisarchitect geeft meestal interieurvoorstellen voor meubelkleuren en indelingen op basis van plattegronden. De gemiddelde aanbevolen vergoeding per kamer ligt tussen de 200 euro en 240 euro.

Hoogste prijs

Uw binnenhuisarchitect geeft u een breed scala aan interieuradviezen, inclusief koopadviezen, om u maximale luxe te bieden. De stylist zorgt voor een boodschappenlijst (inclusief verkoopadressen) en passende meubels om je huis er goed uit te laten zien. De gemiddelde kostprijs van dit voorstel ligt tussen de 650 euro en 950 euro.

Interieuradvies

Je wilt niet verhuizen, maar is het wel tijd voor een nieuw interieur? Of ga je juist wel verhuizen en wil je een duidelijke levensstijl creëren in je nieuwe woning? Veel mensen die een opknapbeurt of renovatie willen realiseren, willen dat direct doen. U woont tenslotte al jaren het geselecteerde interieur. De levensstijl, sfeer en uitstraling moeten daarom bij jou passen om een ​​mooi thuisgevoel te ervaren. Wij begrijpen dit omdat het onze taak is om huizen en huizen op een praktische en stijlvolle manier te stijlen. Hieronder geven wij interieuradvies zodat u van een interieur kan genieten bij uw levensstijl. 

Budget

Een huis inrichten is meer dan alleen een pot verf of behangstroken kiezen. Gordijnen kosten bijvoorbeeld veel geld, wie weet moet je meubels opknappen of nieuwe meubels kopen! Bepaal daarom hoeveel budget u voor meubels wilt voorzien en bereken alles zorgvuldig voordat u begint met kopen. Op deze manier kunt u voorkomen dat u onnodig geld uitgeeft aan onnodige dingen en heeft u voldoende speelruimte om te betalen voor noodzakelijke items.

Opmeten

Noteer de grootte van de kamer die u wilt inrichten. Houd ook rekening met de grootte van de meubels die u daar wilt plaatsen. Want het is belangrijk om een ​​echt beeld te krijgen van de te voorziene ruimte. Teken indien nodig alles op schaal voor een juiste schatting.

Minder is meer

De meest voorkomende fout bij het inrichten van een kamer is om de kamer helemaal rommelig te maken. De huizen van veel mensen hebben te veel meubels en decoraties. Waardoor de hele kamer er rommelig uitziet.  Nu is het moeilijk om rust te vinden. Probeer een balans te vinden en doe de dingen die je niet echt meer nodig hebt, weg.

De juiste verhoudingen

Denk eraan, plaats geen grote meubels in een kleine ruimte, of integendeel, plaats geen kleine voorwerpen in een grote kamer. De verhoudingen gaan volledig verloren en je voelt je ongemakkelijk.

Kleuren

Kies een kleur die bij de kamer past, rekening houdend met de lichtinval (waar is het raam en hoe groot is het raam?) En of de kamer op het noorden of zuiden is gericht. Op een bepaald licht of locatie zien de kleuren er totaal anders uit. Werk eerst met de tester en bepaal vervolgens de kleur die je wilt schilderen of behang op de muur.

zorg voor een blikvanger

Binnenruimtes die niet in het oog springen, zijn meestal saai, zeker als je kiest voor een witte woonkamer. Met grote foto's, bijzonder artwork, decoratieve wanden met opvallende kleuren of speciaal geprint behang geef je de kamer wat pit. Bepaal waar het moet opvallen aan het begin van het interieur en pas vervolgens de rest van het interieur dienovereenkomstig aan.

Kies voor de juiste vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer in een kamer, badkamer of hal? Woon je in een jaren 30 woning en wil je naar de klassieke visgraatvloer? Of heb je een appartement in het centrum, past de industriële betonlookvloer perfect bij je moderne interieur? Tegenwoordig is er een vloer voor elke woonstijl. Naast de uitstraling van de vloer is het ook belangrijk om een ​​vloer te kiezen die past bij jouw gewoontes. Zit je na een dag werken liever met een glas wijn en geniet je van de warme eikenhouten vloer? Of moet de vloer geschikt zijn voor het hele gezin? inclusief en katten. Dan moet hij niet alleen mooi zijn, maar ook onderhoudsarm.

Bij Woodstock Vloeren willen we u niet alleen inspireren. Wij voorzien u graag van vloeren advies en laten u graag voorbeelden en stalen zien van vloeren die bij u passen. Daarnaast kunnen we de vloer ook voor u leggen. We zijn hier om u kennis te laten maken met verschillende soorten vloeren:

PVC vloer

PVC vloeren zijn gemaakt van een hard soort kunststof. Dit zorgt voor vele voordelen waardoor de vloer momenteel zeer populair is en steeds meer word toegepast bij niet alleen bedrijven maar ook bij particulieren. PVC is onderhoudsarm, slijtvast, waterbestendig, geluiddempend en warmte isolerend. Door de warmte isolatie van de vloer is hij zeer goed te combineren met vloerverwarming. Wanneer je kijkt naar laminaat of parket dan voelt de PVC  prettiger aan omdat die net wat zachter aanvoelt. Dit is prettiger voor spelende kinderen en uw voeten.

Voordelen PVC vloer
 • Sterk
 • Duurzaam
 • Zacht
 • Onderhoudsarm
 • Slijtvast
 • Water en vochtbestendig
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Geluiddempend
 • Warmte isolerend
 • Toplaag (beschermlaag) snel te vervangen
 • Niet glad
 • Na plaatsing beloopbaar
 • Veel designmogelijkheden

Vinyl vloer

Bent u op zoek naar een eigentijdse, betaalbare en trendy vloer, kies dan voor de veelzijdige vinyl vloer. Vinyl is verkrijgbaar in talloze designs, is makkelijk in onderhoud en is bovendien comfortabel, duurzaam, isolerend en geluiddempend. Als u een vinyl vloer combineert met vloerverwarming komt u thuis op een zachte, veerkrachtige en warme vloer die heerlijk aanvoelt aan uw voeten. Ondanks dat een vinyl vloer goedkoop is in aanschaf, zult u veel plezier aan deze vloer beleven. De finesse zit in de details. De vloer heeft vele voordelen en is niet alleen bij uitstek geschikt voor de woonkamer, de eetkamer en de hal, maar tevens voor vochtige ruimtes zoals de keuken, de toiletruimte en de badkamer. Vinyl is vochtbestendig doordat het gemaakt is van kunststof van zeer goede kwaliteit.

Voordelen vinylvloer
 • Geluiddempend
 • Makkelijk te onderhouden
 • Relatief goedkoop
 • Duurzaam

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is een goed en goedkoper alternatief voor een parketvloer. Waar parket van echt hout is gemaakt, is laminaat een kunststofproduct met een 'houtlook'. Net als parket is ook laminaat een uitstekende eindvloer voor op onze dekvloeren van anhydriet, magnesiet of zandcement.

Voordelen laminaatvloer
 • Goedkoper dan een parketvloer
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Heeft de uitstraling van echt hout
 • Makkelijk te leggen met het kliksysteem
 • Geen lijm nodig bij het plaatsen
 • Geluid reducerend
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Veel keuze in patronen en kleuren

Parketvloer

Een goede eindvloer voor onze dekvloeren (anhydriet, magnesiet, zandcement) is de parketvloer. Parketvloeren zijn natuurproducten: ze bestaan uit echt hout, en gaan erg lang mee. De houtonderdelen bestaan uit meerdere lagen die haaks op elkaar zijn gelijmd. Deze lagen worden onder druk samengeperst tot één geheel. De vloeronderdelen leggen we zo tegen elkaar aan dat er een bijzonder vloerpatroon ontstaat.

Voordelen parket
 • Gaat erg lang mee en is te renoveren
 • Natuurlijke uitstraling
 • Isoleert beter dan andere vloeren
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Geen lijm nodig bij het plaatsen
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Veel keuze in houtsoort en patronen

Microcement

Microcement heeft een uniek karakter en lijkt wel een beetje op een betonlook vloer, door de veelzijdigheid en meerdere toepassing is het een zeer populaire vloer in woningen, winkels, showrooms en kantoren. De bijzondere uitstraling kan heel stoer en robuust ogen of juist nét heel elegant zijn. Het mooie karakter springt er echter altijd uit en bovendien is er door de wijze van aanbrengen sprake van een unieke vloer. De tekening die te zien is, zal namelijk nergens hetzelfde zijn. Zo heeft u altijd een bijzondere mooie vloer!

Voordelen microcement:
 • Ruime keuzes in microcement
 • Unieke vloer die past bij uw ruimte
 • Heel erg vlak
 • Overal even sterk
 • Al beloopbaar na 24 uur

Egaline

Egaline wordt in een dunne laag aangebracht over de ondervloer. Het bestaat onder meer uit cement en kunsthars en is zelf-nivellerend: als het aangebracht wordt vloeit het vanzelf als een mooie egale laag over de vloer. Een egaline vloer van Woodstock vloer is mogelijk om te gebruiken als eindvloer! Bijvoorbeeld met een mooie betonlook uitstraling.

  Voordelen egaline
 • Egale ondergrond voor een strakke afwerking
 • Egaline is flexibel en zal niet snel scheuren

PU-vloer

Een PU-vloer is een kunststof gietvloer zonder naden. Hij past perfect in een modern en strak interieur. We brengende vloer in verschillende lagen op de ondervloer aan en werken hem af met een lak of coating. Naast de PU-vloer leveren we nog een andere gietvloer: de epoxyvloer. PU-vloeren zien we vaker in de woningbouw, terwijl epoxy vooral in fabriekshallen en garages wordt gelegd. De PU-vloer is een echte designvloer, naadloos en strak. Het is een elastische vloer, en scheurt daardoor minder snel dan epoxy en is bovendien een stuk minder krasgevoelig. Ook is PU goed te combineren met vloerverwarming – epoxy is dit niet. De PU-vloer is zowel geschikt voor woningen als bedrijfspanden, is leverbaar in alle mogelijke kleuren, en er kan een afbeelding of patroon in de vloer worden verwerkt.

Voordelen PU-vloer
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Comfortabel
 • Vloeistofdicht
 • Rand- en naadloos
 • Kleurvast
 • Zeer weinig krasvorming
 • Leverbaar in alle kleuren
 • Gaat lang mee
 • Blijft lang mooi
 • Brandwerend
 • Geluiddempend
 • Goed te combineren met vloerverwarming

Epoxyvloer

Een epoxyvloer is een kunststof gietvloer zonder naden. Het is een harde vloer die goed tegen een stootje kan. Daarom is hij het vaakst terug te vinden in fabriekshallen en bedrijfsloodsen. De vloer is gemakkelijk schoon te houden, is duurzaam en slijtvast en leverbaar in alle kleuren. Wel is de vloer gevoelig voor krassen; maar voor gebruik in fabriekshallen en garages is dat niet zo erg. Vloerverwarming en epoxy zijn geen goede combinatie. Dit komt omdat epoxy niet goed is in het opvangen van krimp- en uitzetspanningen. En doordat de warmte van de vloerverwarming ervoor zorgt dat deze spanningen juist wel ontstaan, ontstaan er heel snel scheuren in de vloer.

Voordelen epoxyvloer
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Stoot- en slagvast
 • Slijtvast
 • Stofvrij
 • Naadloos
 • Geschikt voor zware belasting
 • Chemisch belastbaar
 • Mechanisch belastbaar
 • Leverbaar in alle kleuren

Linoleum

Linoleum is een meer dan 100 jaar vloerbedekking van een paar millimeter dik. Het materiaal bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en 70% hernieuwbare grondstoffen zoals: lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen, houtmeel en andere ecologisch verantwoorde pigmenten. Linoleum is dus een milieuvriendelijk product omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Wie duurzaam leeft of zijn woning duurzaam wil inrichten kan linoleum zeker overwegen. De diverse innovaties in samenstelling van linoleum en de constante vernieuwing op het gebied van design maakt de vloer één van de meest geschikte vloerbedekkingen voor projecten.

Voordelen linoleum
 • Milieuvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Zeer duurzaam
 • Zeer hygiënisch
 • Geluiddempend en aangename loopgeluiden
 • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)
 • Krasbestendig

Bent u opzoek naar leuke betonnen accessoires? Kijk dan op de website van IDbeton

Categorieën: Interieur