Anhydriet dekvloeren kunnen goed worden gecombineerd met parketvloeren en vloerverwarming. Anhydriet dekvloeren zijn beter en goedkoper dan een zandcement dekvloer. De deklaag van anhydriet, die is gemaakt van gips, water en zand,  is ideaal om leidingen voor water, vloerverwarming en elektra weg te werken. Eenmaal droog vormt de harde, vlakke vloer een uitstekende ondergrond voor verdere afwerking met de gewenste vloerbedekking.

Hier komt anhydriet vandaan

Belangrijke voordelen van  anhydriet vloeren zijn de mogelijkheid om grote oppervlakten zonder naden te maken, de grote buig-/treksterkte en de zeer geringe krimp. De werkwijze past binnen het milieubewust bouwen door zijn arbeidsvriendelijkheid en snelle verwerkingsmogelijkheid. Vanwege dat laatste aspect wordt de anhydriet vloer veel toegepast bij grote bedrijfsvloeren. De anhydriet vloer is minder geschikt voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist.

Wij leveren vloeren met verschillende druksterktes. De gewenste druksterkte wordt bereikt door de juiste mengverhouding van zand, cement en water, en door  de dikte van het beton aan te passen. Voorbeelden van druksterktes zijn D15 (woningbouw), D20 (scholen en kantoren) en D30, D40 (bedrijfsgebouwen en garages).

Kruipruimte koud en vochtig
Anhydriet
Kruipruimte koud en vochtig